Middagsmenyer

Här visar vi ett axplock av vad vi kan erbjuda er i form av menyer. 
Önskar ni att vi sätter samman ett förslag till er efter era önskemål och förutsättningar så vänligen tveka inte att kontakta oss. 

Angivna priser exkluderar eventuella tillkommade kostnader för lokalhyra, personal m.m
Vänligen kontakta oss för en offert.

Förrätter

Toast Skagen
Skapad av Tore Wretman 1968 under segeltävlingen Scaw race; 
räkor, dill, citron, majonnäs, löjrom, smörstekt toastbröd
115:-

Laxtartar med cheescake på långlagrad hårdost serveras med kryddsallad
95:-

Blomkålspannacotta med rostad blomkål, sotad- & picklad smålök, citronemulsion och friterade surdegkrutonger
85:-

Sallad på varsamt torkade tomater och Yesilova (ost) serveras med rostade valnötter och balsamicokaramell samt vitlökskrutonger75:-, med lufttorkad skinka 95:-

Matjessillstårta på kavringsbotten serveras med syrad löksallad och dill
85:-

Vår viltpaté serveras med äppelkompott och nyponvinegrett
95:-

Citron- & svartpepparstekt ankbröst serveras med kryddig örtsallad samt honung- & chlivinegrett
95:-

Tunnbrödskorg fylld med kryddsallad och mousse på rökt ren serveras med pepparrot och rårörda lingon
110:-

Varmrätter

Helstekt fläskfilé serveras med spenat- & potatisbakelse, pepparsky, hemslagen bearnaisesås samt vitlöksrostade haricots Vertes
175:-

Örtmarinerad kyckling lindad i lufttorkad skinka serveras med rostad paprika sås samt parmesanstekt potatis och årstidens grönsaker
135:-

Hjortrygg serveras med kompott på kantareller- & äpple, rödvinskaramell samt potatis- & selleripuré smaksatt med tryffel
275:-

Pepparstekt oxfilé serveras med cognacsgräddsås samt lök- & baconstekta haricots Vertes och potatisgratäng
275:-

Sotad lax serveras med vitvinssås, syrad gurka samt ragu på Amandinepotatis och sticklök
160:-

Kall inkokt lax serveras med skagensås och räkor, pressgurka och kokt Amandinepotatis
160:-

Honung- & tryffelbakad rotselleri serveras med Chevrégratinerade betor och balsamicoreduktion
160:-

Efterrätter

Citron- och färskostsmousse serveras med kardemummastekta äpplen och sockerkakskrutonger
85:-

Bakad mörk chokladterrine serveras med svartavinbärsmousse och rostad vit choklad
115:-

Vår egenbakade kladdkaka med guldnougatscréme serveras med vispad grädde och rårörda bär
75:-

Lakritspannacotta med hallongelé och rårörda bär
55:-

Trerättersmenyer

Östgötasmak

Gräddvispad grön ärtsoppa serveras med Boxholmsroyal och rökt lax

Ekologisk ryggbiff från Ekokött serveras med rostad pumpapuré, friterad lök samt med kryddsky och potatisterrine

Färskostmousse serveras med citronmyltade bär och rostad vit choklad

2- Rätter 345 SEK per person
3- rätter 415 SEK per person

Sjö & skog

Bakad röding serveras med äggcréme samt forellrom och isad rädisa

Variation på vildsvin serveras med syrad smålök, stompad potatis samksatt med gräslök- och långlagrad prästost samt med reduktion på kalvfond smaksatt med sherryvinäger

Mörk chokladterrine serveras med halloncurd saltrostade nötter- & frön

2- rätter 355 SEK per person
3- rätter 450 SEK per person

Meny Rustik

Råbiff på ekologisk högrev serveras med soyamajonnäs, picklad lök samt rostade sesamfrön och rotsakschips    

Torskrygg serveras med pepparrotshollandaise, bakad fänkål, grillad citron samt med kokt Amandine kryddad med brynt örtsmör

Tarte tatin på päron serveras med vaniljmousse och karamell

2- rätter 440 SEK per person
3- rätter 535 SEK per person

Meny klassiker

Toast Skagen

Skapad av Tore Wretman 1968 under segeltävlingen Scaw race;
räkor, dill, citron, majonnäs, löjrom, smörstekt toastbröd

Varmrätt
Kalvfilé Oscar

Serverades första gången på Operakällaren 1898 till Oscar den II:e då han firade 25år som regent
Ytter eller innerfilé av kalv, sparris, hummer, tryffel och choronsås

Dessert
Vår egengjorda Ostkaka serveras med myltade hjortron och lättvispad grädde

En svensk dessert som har serverats i olika skepnader i hela landet sedan mitten på 1500 talet
Här i sällskap med det exklusivaste bär vi har

 

2- rätter 550 SEK per person
3- rätter 620 SEK per person

Meny Magnus

Terrine på rimmat grislägg- & Foie gras serveras med krassecréme, några skivor av våra egna inlagda rödbetor samt rostad brioche

55°c milt rimmad gös serveras med en skiva grillat oxbringa, raspad pepparrot samt skirat smör från Löts gårdsmejeri och dillsmörad kokt potatis

3 x choklad
Terrine på mjölkchoklad från Ljungsbro serveras med mörk chokladgelé egensyltade körsbär samt draget chokladsockerflarn

Menypris

2- rätter 445 SEK

3-rätter 550 SEK